Een tweede kans voor de jongeren en de weduwen

Jonge weeskinderen en delinquenten zijn uitgesloten van het schoolsysteem in Afrika. De toegang tot kwalitatief goed onderwijs blijft laag en het schoolsysteem is slecht aangepast aan de lokale omstandigheden. In het bijzonder op het platteland, staan de studenten voor lange afstanden, nomadisme, hoge schoolkosten en instructies in het Frans, in plaats van in de nationale talen. Bijgevolg maakt het gebrek aan kwalificaties van jongeren het moeilijk voor hen om de wereld van het werk binnen te gaan. Vooral omdat onvoldoende beroepsopleiding, die niet geschikt is voor de behoeften van de markt, moeilijk is om zich op te leggen als instrument om de economische groei te versnellen.

Een agro-pastoraal centrum , is een structuur die een antwoord zal geven op het probleem van kinderen die buiten school zijn en die niet naar school gaan en niet gericht zijn op het staatsdiploma. De oprichting van het centrum biedt operationele training.

Het centrum biedt zeven trainingsmodules: graanteelt, tuinbouw, veeteelt, boeren beheer, pluimveeboerderij, bijenteelt, boomkwekerij en slagerij / rotisserie.

Deze aanpak heeft tot doel om kansarme jongeren in staat te stellen hun eigen pad in hun omgeving te creëren.

« Als we willen dat jongeren in hun omgeving blijven, moeten we hen niet alleen trainen, maar ook hun in staat stellen om te presteren, te genieten en zelf te produceren.  »

Om zijn doelen te bereiken, is IKBEN NAZA vastbesloten om fondsen te verhogen om € 25.000 te verhogen, wat het benodigde bedrag is voor de aankoop van 5 ha plus borstelen en eerste hulp. (1ha is gelijk aan een voetbalveld).

We willen uw naam op de muur van de donors kunnen graveren die de eerste stappen van dit werk ondersteunen.

Arrow
Arrow
Slider

Related Post